


Puer Shengcha
Svetlý typ, alebo Puer Sheng je pôvodná verzia pueru, ktorej tradícia siaha prinajmenšom stovky (ak nie tisíce) rokov dozadu. Jeho spracovanie je jednoduché, podobné zelenému čaju, avšak pri Pueroch sa nahrievanie na woku robí omnoho kratšie ako pri zelenom čaji a aj rolovanie je jemnejšie. Výsledkom sú menej intenzívne svieže arómy v čerstvo spracovanom čaji avšak veľký potenciál na zrenie. V lístkoch totiž ostávajú aktívne enzými, ktoré vo vlhkom prostredí (v juhovýchodnej Azii, kde sa tento čaj spracúva a archivuje je vysoká vlhkosť vzduchu) pomaly ďalej oxidujú. Okrem oxidácie sa do procesu pridáva aj činnosť mikroorganizmov a baktérií a teda proces fermentácie. Takto začína čaj po spracovaní pomaly zrieť. Po naozaj dlhom zrení (20-30 rokov) sa farba mení až na úplne čiernu a v chuťovom profile začínajú dominovať zemité a drevité tóny. A so zrením sa mení aj cena, smerom nahor.
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka