Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 10-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50,10 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový? Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový?
Sáčkové čaje majú svoje nesporné výhody. Sú ľahko zohnateľné, keďže ich predávajú v každých potravinách, ich príprava je veľmi jednoduchá a spravidla ... čítať celé
Viete, ako si vybrať kvalitný čaj? Viete, ako si vybrať kvalitný čaj?
O kvalite čaju už dnes nájdeme množstvo článkov na internete. Takmer každý čajový eshop má takýto článok a to bez ohladu na to, či predáva kvalitný ča... čítať celé
Čajová cesta na Taiwan
06.11.2020 Taiwan 2018
Čajová cesta na Taiwan
Na jeseň 2018 sme sa vybrali na “čajový” ostrov Taiwan. Ten je povestný najmä produkciou Oolongov, avšak vyrábajú sa tu nemenej dobré čierne čaje. Ost... čítať celé
Zobraziť všetky články
Novinky na email

Poprosíme vás o súhlas so zasielaním emailov na vašu emailovú adresu:

Kedykoľvek sa môžete sa odhlásiť kliknutím na odkaz v pätičke našich emailov. Viac informácii ohľadom ochrany súkromia nájdete tu.

Používame Mailchimp ako našu marketingovú platformu. Kliknutím vyššie na prihlásenie sa odberu emailov schvaľujete, že vami zadané informácie budú zaznamenané v v Mailchimpe pre potreby spracovania. Viac o ochrane súkromia v Mailchimpe nájdete tu.

  1. Úvod
  2. Pu'er
  3. Shucha

Puer Shucha

Tmavý typ, alebo Puer Shu je pomerne nedávny vynález. Jeho začiatky sa dajú vystopovať do konca 60tych a začiatku 70tych rokov v čajovej továrni Menghai. Základom jeho spracovania je tzv. Wet pilling, alebo mokrá kopa. Lístky sa v pomerne veľkom objeme (minimálne niekoľko stoviek kíl) nahrnú nakopu, polejú sa vodou aby vlhkosť stúpla až na 70% a následne sa zakryjú plachtami. Spontánne sa spustí proces podobný pri kompostovaní, totiž vďaka činnosti mikroorganizmov a baktérií začne v strede kopy stúpať teplota a materiál sa premieňa. Po 30-70 dňoch vzniká to čo poznáme ako tmavý puer. Tento typ je väčšinou lacnejší, pretože sa naň nepoužíva ten najlepší materiál a aj potenciál na zrenie je pomerne obmedzený. Na druhej strane treba povedať že nie je shu ako shu. Jednak v použitom materiály môžu byť veľké rozdiely a tiež samotný proces vyžaduje zručnosť, skúsenosti a najmä aktívnu pozornosť. Ak sa zanedbá, vznikajú v lepšom prípade pachute, v horšom sa objavujú plesne, ktoré sú zdraviu škodlivé. Kvalitný shu by mal tak ako dobrý kompost príjemne voňať.

Cena:
kultivar
oblasť
typ čaju
váha
zber
Zobrazujem 1-6 z 6
    2018 WokanShan loose Shu
    1,70 €
    1,42 € bez DPH
    1,70 €
    1,42 € bez DPH
    Na sklade 13 ks
      2018 WokanShan GongtingJinhao loose Shu
      1,90 €
      1,58 € bez DPH
      1,90 €
      1,58 € bez DPH
      Na sklade 16 ks
        2018 WokanShan Jiaji tuocha Shu
        1,90 €
        1,58 € bez DPH
        1,90 €
        1,58 € bez DPH
        Na sklade 24 ks
          2018 WokanShan GongtingJinhao Shu
          2 €
          1,67 € bez DPH
          2 €
          1,67 € bez DPH
          Na sklade 22 ks
            2020 Anhua Fuzhuan heicha
            2,80 €
            2,33 € bez DPH
            2,80 €
            2,33 € bez DPH
            Na sklade 15 ks
              1988 CNNP Red Mark wild tree Shu
              5,80 €
              4,83 € bez DPH
              5,80 €
              4,83 € bez DPH
              Nie je na sklade
              Produktov na stránku 204060

              Novinky z nášho blogu

              Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový?
              Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový?
              Sáčkové čaje majú svoje nesporné výhody. Sú ľahko zohnateľné, keďže ich predávajú v každých potravinách, ich príprava je veľmi jednoduchá a spravidla ... čítať celé
              Viete, ako si vybrať kvalitný čaj?
              Viete, ako si vybrať kvalitný čaj?
              O kvalite čaju už dnes nájdeme množstvo článkov na internete. Takmer každý čajový eshop má takýto článok a to bez ohladu na to, či predáva kvalitný ča... čítať celé
              Čajová cesta na Taiwan
              06.11.2020 Taiwan 2018
              Čajová cesta na Taiwan
              Na jeseň 2018 sme sa vybrali na “čajový” ostrov Taiwan. Ten je povestný najmä produkciou Oolongov, avšak vyrábajú sa tu nemenej dobré čierne čaje. Ost... čítať celé
              Čaj na severe Laosu.
              Čaj na severe Laosu.
              Laos nie je obvyklá čajová destinácia. Táto krajina patrí aj v rámci regiónu juhovýchodnej Ázie ku tým chudobnejším. Podľa hrubého domáceho produktu z... čítať celé
              Prémiové čaje

              Eshop s prémiovými čajmi priamo od farmárov.

              Kontakty
              Máte otázku? Spýtajte sa nás.
              Máte otázku? Spýtajte sa nás.
              (Po-Pia, 10-16 hod.)
              Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk