


Tamaryokucha
Tamaryokucha je čaj charakteristický pre ostrov Kyusu. Doslovný preklad znamená čaj so zatočeným lístkom, čo Vám dá zmysel len čo sa na lístky Tamaryokuche zahladíte. Niektoré Tamaryokuche sa rovnako ako Tencha, Gyokuro a Sencha naparujú. Tieto sa označujú pojmom Mushisei. Väčšinou sa však podobne ako čínske zelené čaje stabilizujú zahriatím kontaktným teplom, teda na woku a tie sa označujú ako Kamairicha. Pred tým ako sa v 18. storočí rozšírila Sencha bol typickým celolistým čajom japonska práve Kamairi Tamaryokucha. Čítať viac.
- Novinka
Čaje tamaryokucha v našej ponuke
V našej ponuke nájdete každú sezónu niekoľko špičkových čajov typu Tamaryokucha pochádzajúcich prevažne z naturálnych záhrad. Väčšina z nich je typ Kamairi, ale príležitostne Vám ponúkame aj Mushisei. Okrem toho aj ďalšie podobné lokálne špeciality z Japonska ako napríklad Tamacha.
Video z našej degustácie tohto typu čajov nájdete tu: