Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 10-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50,10 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
Prečo sa voláme Literárna čajovňa?
31.01.2023
Prečo sa voláme Literárna čajovňa?
Často sa nás pýtate, prečo sa voláme tak ako sa voláme. Je pravda, že názov môže pôsobiť mätúco a človek si pri ňom nepredstaví obchod s čajom ani fir... čítať celé
Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový? Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový?
Sáčkové čaje majú svoje nesporné výhody. Sú ľahko zohnateľné, keďže ich predávajú v každých potravinách, ich príprava je veľmi jednoduchá a spravidla ... čítať celé
Viete, ako si vybrať kvalitný čaj? Viete, ako si vybrať kvalitný čaj?
O kvalite čaju už dnes nájdeme množstvo článkov na internete. Takmer každý čajový eshop má takýto článok a to bez ohladu na to, či predáva kvalitný ča... čítať celé
Zobraziť všetky články
Novinky na email

Poprosíme vás o súhlas so zasielaním emailov na vašu emailovú adresu:

Kedykoľvek sa môžete sa odhlásiť kliknutím na odkaz v pätičke našich emailov. Viac informácii ohľadom ochrany súkromia nájdete tu.

Používame Mailchimp ako našu marketingovú platformu. Kliknutím vyššie na prihlásenie sa odberu emailov schvaľujete, že vami zadané informácie budú zaznamenané v v Mailchimpe pre potreby spracovania. Viac o ochrane súkromia v Mailchimpe nájdete tu.

  1. Úvod
  2. Japonsko
  3. Gyokuro
  4. Gyokuro Yabukita Uji 'Matsu no Midori' 2022 50g

Gyokuro Yabukita Uji 'Matsu no Midori' 2022 50g

Vyššia trieda, tradične pestovaného gyokura z preslávenej oblasti Uji. Príjemná sladkosť s jemnou trpkosťou a umami.  Táto trieda sa hodí aj na tradič... celý popis
Dostupnosť
Na sklade 2 ks
20,10 €
16,75 €
bez DPH
ks
Číslo produktu:56754
zber:Ichibancha (jar) 2022
typ čaju:zelený
oblasť:Uji/Kyoto
kultivar:Yabukita
váha:50g
Kompletné špecifikácie

Vyššia trieda, tradične pestovaného gyokura z preslávenej oblasti Uji. Príjemná sladkosť s jemnou trpkosťou a umami. 

Táto trieda sa hodí aj na tradičnú prípravu kedy používame vodu s teplotou 40°C a čaj zalejeme na 5 minút. Pri tejto príprave sa používa malé množstvo vody, teda použije sa iba toľko vody aby siahala po vrch lístkov. Lístky ju potom takmer všetku "vypijú" a nálev sa musí doslova vyžmýkať. Tradične sa na túto prípravu používa čajové náradie Shiboridashi (しぼりだし), ktorého doslovný preklad je "Žmýkač vývaru". My túto prípravu zvykneme adaptovať pridaním o niečo väčšieho množstva vody - na 5g lístkov asi 1dcl, aby sme nemuseli žmýkať pár kvapiek nálevu. Aj pri tomto pomere dosiahneme veľmi intenzívny nálev.

Parametre
zberIchibancha (jar) 2022
typ čajuzelený
oblasťUji/Kyoto
kultivarYabukita
váha50g
Tovar zaradený v kategóriách
Prémiové čaje

Eshop s prémiovými čajmi priamo od farmárov.

Kontakty
Máte otázku? Spýtajte sa nás.
Máte otázku? Spýtajte sa nás.
(Po-Pia, 10-16 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk