Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 10-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50,10 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový? Aký čaj si vybrať: sypaný alebo sáčkový?
Sáčkové čaje majú svoje nesporné výhody. Sú ľahko zohnateľné, keďže ich predávajú v každých potravinách, ich príprava je veľmi jednoduchá a spravidla ... čítať celé
Viete, ako si vybrať kvalitný čaj? Viete, ako si vybrať kvalitný čaj?
O kvalite čaju už dnes nájdeme množstvo článkov na internete. Takmer každý čajový eshop má takýto článok a to bez ohladu na to, či predáva kvalitný ča... čítať celé
Čajová cesta na Taiwan
06.11.2020 Taiwan 2018
Čajová cesta na Taiwan
Na jeseň 2018 sme sa vybrali na “čajový” ostrov Taiwan. Ten je povestný najmä produkciou Oolongov, avšak vyrábajú sa tu nemenej dobré čierne čaje. Ost... čítať celé
Zobraziť všetky články
Novinky na email

Poprosíme vás o súhlas so zasielaním emailov na vašu emailovú adresu:

Kedykoľvek sa môžete sa odhlásiť kliknutím na odkaz v pätičke našich emailov. Viac informácii ohľadom ochrany súkromia nájdete tu.

Používame Mailchimp ako našu marketingovú platformu. Kliknutím vyššie na prihlásenie sa odberu emailov schvaľujete, že vami zadané informácie budú zaznamenané v v Mailchimpe pre potreby spracovania. Viac o ochrane súkromia v Mailchimpe nájdete tu.

  1. Úvod
  2. Japonsko
  3. Gyokuro
  4. Gyokuro Yabukita Uji 'Matsu no Midori' 2021 50g

Gyokuro Yabukita Uji 'Matsu no Midori' 2021 50g

Vyššia trieda, tradične pestovaného gyokura z preslávenej oblasti Uji. Príjemná sladkosť s jemnou trpkosťou a umami.  Táto trieda sa hodí aj na tradič... celý popis
Dostupnosť
Nie je na sklade
20,10 €
16,75 €
bez DPH
Momentálne nie je k dispozícii
Číslo produktu:56751
zber:Ichibancha (jar) 2021
typ čaju:zelený
oblasť:Uji/Kyoto
kultivar:Yabukita
váha:50g
Kompletné špecifikácie

Vyššia trieda, tradične pestovaného gyokura z preslávenej oblasti Uji. Príjemná sladkosť s jemnou trpkosťou a umami. 

Táto trieda sa hodí aj na tradičnú prípravu kedy používame vodu s teplotou 40°C a čaj zalejeme na 5 minút. Pri tejto príprave sa používa malé množstvo vody, teda použije sa iba toľko vody aby siahala po vrch lístkov. Lístky ju potom takmer všetku "vypijú" a nálev sa musí doslova vyžmýkať. Tradične sa na túto prípravu používa čajové náradie Shiboridashi (しぼりだし), ktorého doslovný preklad je "Žmýkač vývaru". My túto prípravu zvykneme adaptovať pridaním o niečo väčšieho množstva vody - na 5g lístkov asi 1dcl, aby sme nemuseli žmýkať pár kvapiek nálevu. Aj pri tomto pomere dosiahneme veľmi intenzívny nálev.

Parametre
zberIchibancha (jar) 2021
typ čajuzelený
oblasťUji/Kyoto
kultivarYabukita
váha50g
Tovar zaradený v kategóriách
Prémiové čaje

Eshop s prémiovými čajmi priamo od farmárov.

Kontakty
Máte otázku? Spýtajte sa nás.
Máte otázku? Spýtajte sa nás.
(Po-Pia, 10-16 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk